Enkeltstående rygsækrejse til Peru i 2002

by Shopify API

Hvad der for Lasse og Tina Elvang begyndte som en enkeltstående rygsækrejse til Peru i 2002, skulle vise sig at blive begyndelsen på et langvarigt forhold. Et forhold der ville ændre både deres liv og det område, som de besøgte.

I Peru mødte Lasse og Tina et hårdtarbejdende og hjerteligt folk med stolte håndværkstraditioner, som tog vare om deres historie, traditioner og dyr, men også en overvældende fattigdom der skar i hjertet.

Alpakaen, som i årtusinder har været et vigtigt husdyr for peruvianerne, ja faktisk helt tilbage til inkaerne, producerer den fineste uld, som man overhovedet kan tænke sig. Med oplevelserne fra Peru og alpakaplaider i bagagen drog Tina og Lasse tilbage til Danmark stærkt opsatte på at gøre en forskel for de peruvianere, som de havde mødt gennem deres enestående alpakaer. Grundstenen til Elvang var langt. 

Der er sket meget siden 2002. Andre materialer og produkter er kommet til såsom økologiske bomuldsviskestykker. Også i Peru har tingene ændret sig siden. Samarbejdet mellem Elvang og peruvianerne betyder, at der er blevet skabt arbejde og uddannelsesmuligheder for leverandørerne, hvilket hyrderne, væverne, strikkerne og deres familier drager fordel af.

Essensen af Elvang er dog forblevet uforandret. Hvad der var sandt i 2002, er sandt i dag, og det vil være sandt i fremtiden. Hos Elvang handler det frem for alt om integritet, alt andet er sekundært. Om det er i forhold til miljø, dyr, leverandører, forhandlere eller kunder, så handler det om at tage vare på hinanden og behandle hinanden ordentligt. Det vil i sidste ende resultere i de bedste produkter. Det er derfor, at vi hos Elvang siger, at vi skaber tekstiler med integritet. 


Popular posts